Școală pentru părinți

Școală pentru părinți mi se pare cel mai potrivit titlu pentru conferințele susținute de către Oana Moraru, pentru că putem învăța despre toate lucrurile importante care țin de dezvoltarea intelectuală și emoțională a celor mici.

Aștept cu nerăbdare evenimentul dedicat copiilor de grădiniță din data de 26 martie, pe mine exemplele concrete mă ajută întotdeauna. Iată mai jos comunicatul evenimentului, promit să revin curând cu informații noi:

 

Primii ani de viață în familie și cei petrecuți la grădiniță sunt numiți de specialiști ca ”vârsta de aur”, ”vârsta de grație” sau ”incredibilii ani” – adică anii celor mai mari oportunități în creșterea și dezvoltarea copiilor.

Aceasta este perioada în care mintea și emoțiile copilului tău își formează matricea pe care se prinde tot restul experiențelor viitoare. O matcă în care se așază succesul școlar și capacitatea lor de a-și găsi un drum în viață.

În unanimitate, studiile care documentează cele mai bune programe de creșă și grădiniță atestă că cel puțin până la finalul clasei a IV-a, se văd, cu ochiul liber, diferențe nete între copiii care au mers la o grădiniță bună și cei care au ratat formarea timpurie.

Cei 20 de ani de experiență cu cei mici, în școli care mi-au dat șansa să îi văd crescând până la nivel liceal, m-au ajutat să înțeleg ce anume face diferența pentru succesul lor de mai târziu.

Am văzut grădinițe și școli în toată lumea, am studiat programe preșcolare de la cel mai tradiționalist model, până la cel mai revoluționar. Dincolo de maniera în care punem învățarea în scenă, rămâne mereu constantă certitudinea că acești primi 6 ani sunt de aur și nu trebuie ratați.

Alături de alte 3 educatoare creative și dinamice de la Grădinița ”Helikon”, am construit un atelier care să ne servească nouă – părinților și educatorilor – modele comparative de activități cu preșcolarii, adunate și așezate logic și distractiv, sub forma a 7 scenarii diferite, pentru cele 7 zile ale săptămânii!

DACA ALEGI SA FII PREZENT, IATA CU CE VEI PLECA ACASA!
7 scenarii diferite, pentru cele 7 zile ale săptămânii!
• Informații documentate științific despre cele mai importante pietre de hotar în dezvoltarea preșcolarului;
• Tehnici de conștientizare a obiectivelor pentru fiecare interval de vârstă care marchează un salt cognitiv, fizic sau emoțional;
• Strategii, jocuri și activități pentru stimularea inteligențelor, a atitudinii față de învățare și a operațiilor gândirii;
• Modalități specifice de a coopera cu cel mic, de a regla comportamentele nedorite și a le întări pe cele pozitive;
• Setul de 7 scenarii zilnice pentru stimularea tuturor ariilor de dezvoltare hotărâtoare pentru succesul școlar de mai târziu;

Detalii despre înscrieri aveți aici

 

 

Sursa foto: Vocea Părinților și Oana Moraru

(Visited 51 times, 1 visits today)

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.