Îmi place lintea: astăzi în salată

Când este foarte cald afară, nu prea mă dau în vânt după carne, două porții pe săptămână îmi ajung. Mănânc însă proteine de origine vegetală, iar lintea este una dintre sursele mele preferate: este bogată în vitamine din grupul B, fier, calciu, magneziu, fibre solubile și insolubile. O putem folosi în multe rețete, de la supă cremă, mâncare gătită cu diferite sosuri, salate.

Eu am ales acum ultima variantă, rețeta originală îi aparține lui Jamie Oliver și o găsiți aici

Ingrediente pentru trei porții:

100g linte

1 ceapă roșie

2 roșii

1 castravete

1 morcov

1 felie de brânză de capră

1 lingură de ulei, zeamă de lămâie și sare după gust

1/4 linguriță de cimbru, aceeași cantitate de oregano

Lintea am spălat-o bine și am pus-o seara la hidratat (peste ea pun aproximativ 2 căni de apă…să fie acoperită de două degete de apă cum spunea bunica mea). A doua zi am spălat-o bine și am pus-o la fiert împreună cu cimbru și oregano. Asta nu durează mult pentru că deja este hidratată, în aproximativ 20 de minute a fost gata. Am lăsat-o să se răcească, am tăiat restul legumelor felii, am pus totul într-un castron, am asezonat și la final am pus și branza sfărâmată.

Dacă aveți probleme cu digestia ei, puteți să încercați să schimbați apa în care fierbe după ce a dat în clocot. Atenție însă, a doua apă trebuie să fie fierbinte deja, nu rece.

Dacă vreți să luați salata asta la birou, puteți să procedați invers, dimineața înainte să plecați o puneți la hidratat, seara când vă întoarceți de la birou o fierbeți și a doua zi dimineață luați la pachet lintea și restul ingredietelor gata feliate (mai puțin ceapa din motive lesne de înțeles) dacă aveți la birou un frigider unde să le păstrați.

Nu este greu de preparat, și de regulă leguminoasele se combină foarte bine cu cerealele pentru a obține o proteină completă, deși eu nu am folosit în rețea de astăzi. Recomand lintea și în alimentația copiilor, atâta vreme cât este spălată bine și preparată corect nu are trebui să creeze probleme de genul balonării.

Poftă bună!

 

Dacă doriți să fiți la curent cu ultimele articole publicate pe blog, puteți urmări și pagina de Facebook aici

Sursa foto:arhiva personală

(Visited 218 times, 1 visits today)

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.