Pachetul pentru școală și două rețete noi

Pachetul pentru școală este preocuparea multor părinți printre care și subsemnata, începând din această toamnă. Programul nu este foarte lung la clasa 0, dar o gustare tot trebuie să punem în ghiozdanul copiilor.

M-am tot gândit la ce ar putea să conțină pachetul pentru școală, în afară de fructe sau nuci/migdale, să fie ușor de mâncat și ușor de transportat.

Putem să mai punem și legume, Tudor de exemplu, mănâncă bețe de morcov, așa că le voi lua în calcul. Mai putem pune ardei sau castravete, dacă îi plac copilului.

Iată  și alte idei pentru pachetul pentru școală, bineînțeles alături de o sticlă cu apă:

Am și două rețete noi, așa cum am promis:

Quesadilla cu mozarella, pui, ardei și porumb

pachetul pentru scoala

 

 

Inspirația pentru rețeta asta vine de la Elena Santos, eu am adaptat-o puțin. Putem face quesadilla seara și după ce se răcește, o păstrăm la frigider.

Dacă ne rămâne puțin pui/curcan de la masa de duminică, îl putem folosi pe acela. Putem face mai multe porții de quesadilla și putem lua și noi la birou alături de o salată, pentru masa de prânz.

Dacă nu avem pui/curcan de la o masă precedentă, cumpărăm 🙂

INGREDIENTE (pentru 6-8 tortilla mici)

  • 100-150 g piept de curcan
  • 1 pungă tortilla (dacă găsiți din făină integrală, foarte bine, eu n-am avut noroc de data asta)
  • 2 ardei kapia mici
  • mozarella rasă (aici recunosc că am pus la ochi, a fost cam o linguriță jumătate/tortilla)
  • 3 linguri de porumb boabe
  • sare, oregano, busuioc
  • ulei de măsline

Am tocat pieptul de curcan, l-am asezonat și l-am tras la tigaie într-o lingură de ulei de măsline. L-am scos pe o farfurie. În aceeași tigaie am pus ardeiul tocat mărunt, sare și 2-3 linguri de apă, cât să fiarbă și să se înmoaie puțin. Când s-a înmuiat (nu trebuie să-și piardă fermitatea), am oprit focul. Am ras mozarella.

Am luat câte o tortilla și am pus pe ea puțină carne de curcan, mozarella, porumb și ardei, cu grijă să nu ajung chiar până la margine cu ingredientele . Am împăturit tortilla în două și am presat-o ușor cu palma, să se aplatizeze. Am pus-o în tigaia încinsă, cam 1 minut pe o parte, apoi cu ajutorul unei spatule, am întors-o pe cealaltă parte. Cât stă în tigaie, încercați să o mai apăsați ușor cu o spatulă lată sau cu un capac. Când o întoarcem, e posibil să mai cadă câteva boabe de porumb sau bucăți de ardei, nu-i nimic dacă se întâmplă.

Am scos tortilla pe o farfurie și am tăiat-o în două. Atenție la cantitățile de ingrediente, dacă punem prea mult, tortilla va sta umflată și va fi greu mai de întors/tăiat/mâncat.

Am repetat procedeul pentru toate tortilla din pachet. Dacă cumva vă rămân ingrediente dar nu mai aveți tortilla, le puteți folosi foarte bine într-o salată.

Puteți să faceți tortilla umplută doar cu mozarella și ardei, puteți să tăiați mărunt ardeiul și să-l lăsați crud, dacă nu aveți prea mult timp pentru varianta de mai sus.

 

Biscuiți sărați cu făină integrală și unt

Sunt sărați mai mult cu numele, cantitatea de sare folosită nu este foarte mare.

INGREDIENTE

  • 190 g făină integrală
  • 110 g făină 650 (și încă puțin pentru suprafața de lucru)
  • 1 plic praf de copt
  • 1 linguriță cu sare
  • 40 g unt
  • 240 ml lapte

Preîncălzim cuptorul la 200 grade.

Amestecăm toate ingredientele într-un bol, până capătă consistența unui aluat care se desprinde de pe degete. Dacă mai este nevoie, putem să mai adăugăm puțină făină, eu am observat că atunci când folosesc făină integrală, consistența aluatului diferă în funcție de brandul pe care îl folosesc.

După ce am amestecat bine, punem puțină făină pe blatul de lucru, punem aluatul și îl frământăm câteva minute, apoi îl întindem într-o foaie cu grosimea de aproximativ 1 cm. Din ea, cu ajutorul unui borcan sau a unui pahar (eu am folosit un borcan mai îngust), decupăm biscuiții. Pentru că rămâne aluat după ce facem primul lot de biscuiți, repetăm procedeul, de la întinsul foii la decupat.

 

Punem apoi biscuiții pe o tavă, pe hârtie de copt și îi băgăm în cuptorul încins, pentru 15-18 minute. Sunt gata când s-au rumenit deasupra.

Se pot păstra într-o pungă de pânză sau într-o cutie metalică pentru biscuiți.

Știu că cea mai simplă variantă e un sandviș cu cașcaval și șuncă, dar se poate și altfel.

Pentru copiii mai mari, vă las aici un articol mai vechi cu alte câteva propuneri: https://carmenradu.ro/nutritie-eu-si-copilul-meu/recomandari-de-pachet-sanatos-pentru-copiii-de-scoala/

Vă mai doresc doar ca adaptarea la școală să fie ușoară și să vă țineți tare pe poziții la ședințele cu părinții, când se va discuta despe pachetul pentru școală. Ar fi minunat dacă n-ar fi pachete de școală cu croissant, covrigi, biscuiți cu cremă, ciocolată și bomboane. Cine știe, poate veți reuși să influențați în bine alți părinți.

 

Dacă doriți să fiți la curent cu ultimele articole publicate pe blog, puteți urmări și pagina de Facebook aici

Citește și: https://carmenradu.ro/nutritie-eu-si-copilul-meu/despre-pachetul-sanatos-pentru-copii-video-tinerete-fara-batranete/

 

Sursa foto: arhiva personală

 

(Visited 581 times, 1 visits today)

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.