Crumble este una dintre cele mai simple rețete. Să vă povestesc: am cumpărat de la Brașov coacăze și afine, am vrut să profit cât de mult pot de perioada în care sunt disponibile.

Am pus la congelator și am mai și păstrat, pentru micul dejun sau gustare. Mi-am dat seama însă spre finalul săptămânii că deja dau semne că se strică și că, poate nu mai apucă încă un mic dejun. Mie nu-mi place să arunc mâncare, așa că încerc să gestionez cât de bine pot lista de cumpărături și planul alimentar. Cu toate astea, când vine vorba despre legume și fructe de sezon, recunosc că mă mai ia valul…

Ca să nu arunc vreo doi pumni de coacăze ușor moleșite deja, m-am gândit să fac un desert. Pentru că nu erau suficiente pentru două porții, le-am combinat cu niște piersici coapte, ceva făină de migdale și fulgi de ovăz. A ieșit un crumble cu coacăze, piersici și migdale, mai mult acrișor decât dulce, gustos zic eu, chiar și pentru micul dejun. Că n-a ținut până a doua zi, asta e altă poveste…

Am făcut două porții, copilul era încă la bunici. Aveți nevoie de două forme ceramice mici, pentru cuptor. Ale mele au cam 12 cm diametru.

INGREDIENTE

  • 2 piersici coapte
  • 2 pumni coacăze roșii
  • 2 lingurițe rase de miere
  • 50 g făină de migdale
  • 2 linguri de fulgi de ovăz
  • 1 lingură ulei de cocos

PREPARARE

Am încins cuptorul la 180g. Am spălat și scos de pe vrej coacăzele, am spălat și tăiat în bucăți mici piersicile, după ce am îndepărtat sâmburele.

Am pus cantități egale de fructe în fiecare formă. Deasupra, am pus câte o linguriță rasă de miere. Într-un bol, am amestecat făina de migdale cu fulgii de ovăz și uleiul de cocos. Trebuie ca amestecul să aibă un aspect sfărâmicios, nu trebuie să aibă consistență de aluat.

Am pus amestecul peste fructele cu miere și am băgat la cuptor 30-35 minute, până s-a rumenit deasupra și fructele s-au înmuiat.

Fructele lasă ceva zeamă, dacă credeți că v-ar deranja acest aspect, cred că puteți pune la baza formelor puțin pesmet, să mai absoarbă lichidul. N-am încercat, dar poate fi o idee.

Nu e cel mai arătos desert, dar e bazat pe ingrediente naturale. O porție de crumble cu coacăze, piersici și migdale are aproximativ 343 kcal și conține și ceva grăsimi din făina de migdale și uleiul de cocos. Bine, crumble se face de regulă cu făină de grâu sau doar fulgi de ovăz, dar am vrut să văd dacă iese bun și cu făină de migdale.

Era păcat să arunc coacăzele, nu?

Poftă bună!

 

 

Citește și:

https://carmenradu.ro/retete/biscuiti-cu-morcov-fara-adaos-de-zahar/

 

Dacă doriți să fiți la curent cu ultimele articole publicate pe blog, puteți urmări și pagina de Facebook aici

 

Sursa foto: Arhiva personală

 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.