Una dintre întrebările pe care le primesc cel mai des în cadrul Programului de 60 de zile, spune NU dietelor, spune DA alimentației corecte, este următoarea: „Ce pot să gătesc repede pentru cină? ”
Bineînțeles că soluții există, dacă nu avem deja pregătită în avans o ciorbă deasă-da, eu recomand ciorbele- și dacă ne-am săturat de combinațiile clasice: salată verde cu pui la grătar, salată cu ton, salată grecească etc.
Mi-am propus așadar să pregătesc o serie de articole cu rețete ușor de preparat pentru cină, și o să încerc precizez și durata pregătirii.
Prima rețetă din #easydinner este o salată caldă de creveți cu quinoa și mazăre.
Două porții
150 g quinoa albă spălată
200 g mazăre
300 g creveți
2-3 ridichi
3 linguri ulei de măsline
zeamă de lămâie
2-3 căței de usturoi
busuioc, oregano, pătrunjel verde
Am pus la fiert quinoa împreună cu mazărea, în apă cu sare. Am tras la tigaie creveții cu 1 lingură de ulei de măsline și usturoi, am pus peste ei busuioc și oregano.
Am feliat ridichile. Când quinoa și mazărea au fost gata, le-am scurs de excesul de apă și le-am pus într-un bol. Peste ele am pus creveții și ridichile și am asezonat cu 2 linguri de ulei de măsline, zeamă de lămâie și sare. La final am pus și puțin pătrunjel tocat.
Totul a durat 30 de minute.
Să știți că nu pot să-mi asum creditul pentru rețetă, n-am inventat-o eu. Știu că am citit-o undeva acum ceva vreme (nu îmi aduc aminte unde, din păcate), am făcut-o de câteva ori și mi-a plăcut, așa că m-am gândit să o dau mai departe.
Am adaptat-o puțin, în rețeta originală mazărea era crudă iar creveții fierți în apă. Eu am preferat să fierb puțin mazărea iar creveților să le dau gust de usturoi 🙂
Doar ca să vă faceți o idee, vă spun că o porție de creveți cu mazăre și quinoa are 402 kcal. Și tot ca o idee, acest preparat poate fi luat și la birou, caz în care vă recomand să săriți totuși peste usturoiul din rețetă 🙂
Poftă bună!
Citește și:
Îmi place lintea: astăzi în salată
Dacă doriți să fiți la curent cu ultimele articole publicate pe blog, puteți urmări și pagina de Facebook aici
Sursa foto: Arhiva personală
Și noi mâncăm ciorbă sau supă seara! 🙂 Creveți nu am încercat încă. Tu de unde i-ai cumpărat ca să te asiguri că sunt ok?
Da, o ciorbă deasă seara, cu multe legume și carne e super OK. Eu nu pun cartofi, sunt atentă la carbohidrați 🙂 în schimb pun dovlecel, păstârnac, țelină, ardei, roșii, ceapă etc. Legat de creveți, cumpăr congelați, îmi este teamă că cei de la gheață s-ar putea să nu fie tocmai proaspeți. Cred că de la Alfredo cumpăr de regulă.