Creveți cu mazăre și quinoa

Una dintre întrebările pe care le primesc cel mai des în cadrul Programului de 60 de zile, spune NU dietelor, spune DA alimentației corecte, este următoarea: „Ce pot să gătesc repede pentru cină? ”

Bineînțeles că soluții există, dacă nu avem deja pregătită în avans o ciorbă deasă-da, eu recomand ciorbele- și dacă ne-am săturat de combinațiile clasice: salată verde cu pui la grătar, salată cu ton, salată grecească etc.

Mi-am propus așadar să pregătesc o serie de articole cu rețete ușor de preparat pentru cină, și o să încerc precizez și durata pregătirii.

Prima rețetă din #easydinner este o salată caldă de creveți cu quinoa și mazăre.

Două porții

150 g quinoa albă spălată

200 g mazăre

300 g creveți

2-3 ridichi

3 linguri ulei de măsline

zeamă de lămâie

2-3 căței de usturoi

busuioc, oregano, pătrunjel verde

Am pus la fiert quinoa împreună cu mazărea, în apă cu sare. Am tras la tigaie creveții cu 1 lingură de ulei de măsline și usturoi, am pus peste ei busuioc și oregano.

Am feliat ridichile. Când quinoa și mazărea au fost gata, le-am scurs de excesul de apă și le-am pus într-un bol. Peste ele am pus creveții și ridichile și am asezonat cu 2 linguri de ulei de măsline, zeamă de lămâie și sare. La final am pus și puțin pătrunjel tocat.

Totul a durat 30 de minute.

Să știți că nu pot să-mi asum creditul pentru rețetă, n-am inventat-o eu. Știu că am citit-o undeva acum ceva vreme (nu îmi aduc aminte unde, din păcate), am făcut-o de câteva ori și mi-a plăcut, așa că m-am gândit să o dau mai departe.

Am adaptat-o puțin, în rețeta originală mazărea era crudă iar creveții fierți în apă. Eu am preferat să fierb puțin mazărea iar creveților să le dau gust de usturoi 🙂

Doar ca să vă faceți o idee, vă spun că o porție de creveți cu mazăre și quinoa are 402 kcal. Și tot ca o idee, acest preparat poate fi luat și la birou, caz în care vă recomand să săriți totuși peste usturoiul din rețetă 🙂

Poftă bună!

 

Citește și:

Îmi place lintea: astăzi în salată

Brioșe pentru excursie 

 

Dacă doriți să fiți la curent cu ultimele articole publicate pe blog, puteți urmări și pagina de Facebook aici

 

Sursa foto: Arhiva personală

(Visited 1 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. Oana 13/04/2018 at 5:40 AM

    Și noi mâncăm ciorbă sau supă seara! 🙂 Creveți nu am încercat încă. Tu de unde i-ai cumpărat ca să te asiguri că sunt ok?

    Reply
    1. Carmen Radu 13/04/2018 at 7:21 AM

      Da, o ciorbă deasă seara, cu multe legume și carne e super OK. Eu nu pun cartofi, sunt atentă la carbohidrați 🙂 în schimb pun dovlecel, păstârnac, țelină, ardei, roșii, ceapă etc. Legat de creveți, cumpăr congelați, îmi este teamă că cei de la gheață s-ar putea să nu fie tocmai proaspeți. Cred că de la Alfredo cumpăr de regulă.

      Reply

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.