Ce dulciuri mâncăm vara?

Scriam acum ceva vreme că pregătesc o serie de articole cu recomandări de dulciuri pentru copii și nu numai 🙂 Aici aveți primul articol, acum însă a venit rândul unei recomandări de sezon: înghețata!

Preferata tuturor, perfectă pentru o zi caldă de vară, înghețata este primul dulce la care ne gândim în aceste zile când vrem “ceva” bun. Noi am descoperit anul acesta Puro&Bio  , aici am găsit înghețată artizanală, foarte gustoasă, la fel ca aceea pe care am mâncat-o în Italia. Îmi place înghețata cremoasă și care nu este îngrozitor de dulce, cât să am senzația că tocmai am înghițit un castron de zahăr, așa că am fost foarte mulțumită să găsesc la ei exact ce căutam.

Alexandra Marcu mi-a povestit câteva ceva despre arome, ingrediente și ideea de înghețată bio:

 

 

1. Cum a apărut ideea unei gelaterii cu produse bio în România? 

Din propria pasiune pentru îngheţată artizanală şi preocuparea pentru o alimentaţie sănătoasă şi nealterată de aditivi dăunători nouă. În momentul în care am devenit mama, traiul sănătos a devenit şi o responsabilitate pentru copila mea şi din păcate nu am găsit prea multe variante pe piaţă sau am găsit la preţuri absurde.

Astfel m-am gândit că aşa cum pe mine mă macină subiectul privind alimentaţia şi obiceiurile alimentare ale copilului propriu şi alţi părinţi trec prin aceste căutări ca şi mine. Gelateria este un vis din copilărie iar pasiunea pentru îngheţată făcută ca la carte este dintotdeauna, indiferent de parcursul profesional urmat. Studiez subiectul de ceva ani şi încă nu am încheiat procesul, am devenit între timp şi maestru gelatier în Italia şi am format și eu la rândul meu pe alții. Pot spune că am trecut printr-o perioada grea de armonizare a noii activităţi cu cealaltă profesie, de consultant, amândouă fac parte din mine…
2. Se găsesc uşor ingrediente pentru îngheţată? De unde le aduceţi?

Este mai dificil cu ingredientele mai ales că vrem bio, proaspete, calitate bună și în același timp prețurile trebuie să rămână la un nivel rezonabil, să ne ţinem de ce ne-am propus de la bun început: un produs corect, la un preț accesibil tuturor.  Tot ce înseamnă materie prima proaspătă cu termen de valabilitate redus este achiziționat din  România, restul din Italia când vorbim de îngheţată şi cofetărie, sau din Franţa când vorbim de produse de panificaţie şi patiserie. Încurajăm şi producătorii locali, procedurile şi legislaţia locală ar trebui să fie un pic mai permisivă şi să favorizeze consumul produselor locale. Din păcate, de multe ori se întâmplă să renunțăm  la a mai achiziţiona ingrediente de prima calitate cu un gust savuros şi original doar pentru că producătorul nu şi-a pus la punct actele de producător… mare păcat!
3. Am gustat arome noi şi interesante ( fistic cu ghimbir de exemplu), cum alegeţi să produceţi astfel de gusturi? Cum apare ideea unei astfel de arome deosebite?

Avem o serie de sortimente prestabilite prin reţetarele de la firma mama dar mai sunt sortimente pe care le poți găsi doar aici în funcţie de cererea locală şi de ingredientele de sezon cum ar fi trandafirii, irish coffee, fistic cu ghimbir sau ciocolată cu rom.

4. Reţetele se schimbă periodic? Care este cel mai popular sortiment vândut și care le place cel mai mult copiilor?

Încercăm să ţinem pasul cu cererea clienţilor noştri, primim recomandări şi de la ei, chiar dacă rețetele sunt stabilite, unele sortimente au luat naştere la cererea clienţilor. Deşi o reţeta este păstrată strict, rezultatul final poate diferi în funcţie de ingredientele folosite, lucru care se poate observă cel mai clar la sorbetul de fructe, încercăm să le  facem preponderent cu fructe de sezon şi se observă clar diferenţa. Cele mai vândute sortimente sunt cele clasice: ciocolata şi vanilia, fisticul dar şi sortimentele noi cum ar fi trandafir sau irish coffee sau sorbeturile de căpşuni şi mango, veganele de cocos şi cafea. În general adulţii sunt deschişi schimbării şi testării de noi sortimente, chiar mă întrebau câţiva zilele trecute când mai facem îngheţată de parmezan sau alte sortimente ce ţin mai mult de felurile principale ale unei mese.. .. aşa că suntem în teste cu sortimente pe direcția asta,  sperăm să vă placă. Copiii preferă arome precum stracciatella, mentă, ciocolată, vanilia, iaurtul, căpșunile și zmeura, şi sunt foarte consecvenţi.

5. Ce planuri de viitor aveţi?

Ne dorim să ne consolidăm poziţia pe piaţă şi să creştem mari 🙂 , dorim să mai deschidem câteva locaţii în Bucureşti. De asemenea, sperăm că lumea să conştientizeze din cea în ce mai mult că suntem ceea ce mâncăm și tocmai din acest motiv să fim atenţi la selecţia din farfurie şi să învăţăm să ne pregătim singuri mâncărurile preferate. Astfel, sperăm că atelierele noastre de pâine şi îngheţată să aducă un plus valoare în acest sens, pe lângă faptul că sunt sunt ocazii optime de a petrece timp de calitate împreună cu prietenii sau familia.

 

Ei bine, ca să știți, gustul meu preferat este straciatella, și sunt destul de consecventă 🙂 , dar am descoperit și înghețata cu scorțisoară al cărei gust mă duce cu gândul la mucenicii pe care îi făcea bunica. O singură recomandare: dacă aveți copil cu vârsta de până în 4 ani, cumpărați la cutiuță nu la cornet, excepție făcând cazul în care aveți și un tricou de schimb după voi 🙂

 

Dacă doriți să fiți la curent cu ultimele articole publicate pe blog, puteți urmări și pagina de Facebook aici

Sursa foto: Puro&Bio

2 Comments

 1. Denisa 04/07/2017 at 6:06 AM

  Mă bucur să aflu detalii din culisele unui desert aşa delicios!!! Si noi suntem mari fani! 🙂

  Reply
  1. Carmen Radu 04/07/2017 at 8:11 AM

   Am mai mâncat și la alte gelaterii, deocamdată ei sunt în topul preferințelor mele. Și ale lui Tudor bineînțeles, care dacă aude Puro&Bio rupe ușa 🙂

   Reply

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.