Brioșe cu făină de cocos, măsline și parmezan (fără gluten)

Din când în când fac curățenie în cămară. Verific ce mai am, dacă sunt produse cărora li se apropie termenul de expirare sau caut pur și simplu inspirație printre ingrediente.

Am găsit iarăși o pungă de făină de cocos, pe care trebuie să o folosesc până la finalul lunii noiembrie.

Am mai făcut o rețetă de brioșe cu făină de cocos și dovleac, tot așa, pe repede înainte că expira făina. Nu știu de ce n-o folosesc mai des, pentru că preparatele ies gustoase. Făina de cocos este bogată în fibre și poate fi folosită ca alternativă la făinurile din cereale cu gluten, pentru cei care au intoleranță sau sensibilitate la această proteină.

Făina de cocos este un ingredient pretențios, spre deosebire de făinurile din cereale absoarbe mult lichid, așadar riscul de a da greș cu un preparat este mare. Mie însă nu mi-e frică să testez, chiar dacă nu-mi iese uneori din prima ceva, asta e, mai încerc.

De data asta am făcut brioșe sărate, cu parmezan și măsline. Au ieșit.

INGREDIENTE

  • 3 ouă
  • 150 g iaurt grecesc 2% grăsime
  • 4 linguri făină de cocos
  • 3 linguri măsline feliate
  • 1 lingură de parmezan ras
  • un praf de sare
  • 1 linguriță de busuioc uscat
  • 1 linguriță praf de copt

Nu am mai adăugat alt tip de grăsime la aluat, are făina de cocos suficientă.

PREPARARE

Am încălzit cuptorul la 180 grade. Am bătut bine ouăle cu telul. Am amestecat apoi și iaurtul, până s-a omogenizat amestecul. Am adăugat pe rând, amestecând bine: făina de cocos, praful de copt, sarea, busuiocul. La final, am adăugat și parmezanul și măslinele feliate. Dacă n-ați mai folosit făină de cocos până acum, să știți că aluatul nu are elasticitatea dată de gluten, pe care o au făinurile din cereale. Amestecul are aspect sfărâmicios.

Brioșe cu făină de cocos, măsline și parmezan (fără gluten)

Am pus pe o tavă formele de silicon pentru brioșe (eu am forme individuale luate de la Ikea, sunt absolut minunate) am pus aluatul în forme și apoi le-am băgat la cuptor. Au stat cam 25 minute, le-am urmărit să văd când se rumenesc puțin. Au trecut și testul cu scobitoarea și asta a fost tot. Timpul de coacere poate să difere în funcție de cuptor și de modul în care îl setați, așa că eu vă recomand să urmăriți ce se întâmplă în timpul procesului de coacere și să folosiți vechiul test cu scobitoarea, nu prea aveți cum să dați greș cu el.

Îmi place cum a ieșit rețeta de brioșe cu făină de cocos, măsline și parmezan, aștept să văd dacă trece și testul lui Tudor, i-am pus una astăzi la pachet, alături de un măr.

Poftă bună!

 

Consultanță: https://carmenradu.ro/consultanta-online/

Dacă doriți să fiți la curent cu ultimele articole publicate pe blog, puteți urmări și pagina de Facebook aici

Citește și: https://carmenradu.ro/nutritie-eu-si-copilul-meu/pachetul-pentru-scoala-si-doua-retete-noi/

 

Sursa foto: arhiva personală

(Visited 960 times, 1 visits today)

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.