Îmi aduc și acum aminte când Tudor era bebeluș și urma să fac primul pas în diversificare, câte întrebări am avut. Cum, când, de câte ori, cât, dacă nu vrea, ce mă fac?
Chiar dacă studiasem și teoria o stăpâneam perfect, de practică îmi era tare frică, la fel ca oricărei mame aflată la primul copil. Am învățat apoi că nu e chiar așa de greu, am luat-o pas cu pas, m-am relaxat și m-am obișnuit cu copilul meu.
Eu am ales să fac diversificare clasică, nu autodiversificare, pentru această a doua variantă cred că în primul rând trebuie să fii pregătită tu ca mamă. Am decis să merg în direcția care să-mi se potrivească, deși i-am dat destul de repede libertate lui Tudor să mânuiască lingurița, și am trecut de la piure la pasat bucăți mari și apoi direct la bucăți.
Alimentația copiilor este un subiect foarte important pentru mine, mai ales de când îl am pe Tudor. Știu cât de mult contează un start sănătos, știu cât de mult contează consecvența părinților, găsirea căii potrivite, gestionarea mofturilor, identificarea cauzei mofturilor.
Ca urmare, atunci când Izabela Marinescu mi-a propus să contribui cu câteva sfaturi la cartea sa Rețete aburite pentru mămici grăbite, am răspuns imediat.
Ce veți găsi în carte? Rețete aromate și gustoase pentru primele trei luni de diversificare, special create pentru mămicile pentru care timpul contează. Veți găsi opinia Prof. univ. dr. Evelina Moraru, medic primar Pediatrie, medic primar Alergologie-Imunologie, medic specialist Gastroenterologie, dar și câteva informații legate de igiena alimentară și de conținutul nutritiv al alimentelor, capitol de care am fost bucuroasă să mă ocup.
Așa cum spune Izabela, în carte găsiți o parte din sufletul său. Este o carte scrisă de către o mamă pentru mame, cu sfaturi ușor de urmat, cu tips&tricks astfel încât începutul diversificării să fie cât mai ușor de gestionat și mamele să mai aibă timp și pentru ele.
Acestea fiind spuse, vă anunț că am și un CONCURS pentru voi, cu premiul constând într-un exemplar din cartea „Rețete aburite pentru mămici grăbite”.
UPDATE: Concursul s-a încheiat, CÂȘTIGĂTOAREA este MIHAELA STANCIU. Felicitări!
Pentru a putea participa, trebuie să scrieți într-un comentariu la articol care a fost alimentul cu care ați început diversificarea.
Concursul se desfășoară între 23.11.2018-25.11.2018 iar tragerea la sorți va fi făcută prin random.org în data de 26.11.2018. Câștigătorul va fi anunțat prin update la postare.
Câștigătorul premiului va fi contactat prin facebook messenger sau mail, iar cartea va fi trimisă de către autoarea sa, Izabela Marinescu. Premiul va fi expediat doar pe teritoriul României.
Prin participarea la acest concurs, câștigătorul este de acord să furnizeze datele personale (nume, număr de telefon, adresă de mail) pentru expedierea premiului de către autoarea cărții. Datele personale nu vor fi stocate, ci utilizate doar pentru trimiterea acestuia.
Dacă doriți să fiți la curent cu ultimele articole publicate pe blog, puteți urmări și pagina de Facebook aici
Sursa foto: arhivă Izabela Marinescu
Bună! Mi- ar prinde bine aceasta carte pentru că acușica vine peste noi aceasta perioadă care naște soc și groaza pentru proaspetele mămici. E drept că trec pentru a2-a oară, dar la distanta foarte mare, de aproape 11 ani și mă simt atât de neajutorată de parcă ar fi prima dată când aud 🙂 La prima fetița, născută la 4 kg fix, care a fost de la bun început foarte hranace, am inceput diversificarea la 4 luni și un pic cu supita de morcov. Nu i-a prea priit așa că imediat am inceput sa adaug și alte legume. Cred că abia când am băgat un pic de ceapa i- a dat de gust, deși nu se recomanda. Apoi, imediat am băgat piureuri de fructe. La noi faza asta de pasat a ținut f puțin, cred că pe la 6 luni mânca ciorbita cu cărniță de curcan pe care o adora și- mi smulgea lingurița din mana că sa pape singurica. M- am lăsat dusă de intuiție și după nevoile copilului, cum le înțelegeam eu. De data asta as vrea să-mi fie îndrumați pașii de un specialist. Mulțumesc!
Chiar zilele urmatoare incepem diversificare. Cu morcov
Ceapa si usturoiul preferatele tripletilor.
Cartea mi o doresc mult sa o ofer cadou pentru o proaspata mamica, prietena mea, ce va incepe diversificarea curand.
Am inceput cu dovlecel pentru a evita constipatia.
Noi am inceput cu autodiversificare si prima data a mancat cartof dulce.
Buna, eu am avut o singura experienta cu fica mea cand la 4 luni de zile am introdus carne de puiut crescut la mamma soacra in curte adaugand si putina crema de cartofi a fost minunata…cu nerabdare asteptam sa pot termina eu ceea ce ea nu vroia! Acum fica mea Trieste pratic cu cartofi pireu si carne de puiut😀. Delicius
Noi urmeaza sa începem diversificarea in Decembrie si primul aliment va fi morcovul. 🥕
Buna!
Noi am inceput diversificarea cu piure din mix de morcov, pastarnac si radacina de patrunjel, un adevarat deliciu 🙂
Mi-as dori sa castig cartea pentru a o face cadou surorii mele.
Multumesc!
Morcov
Am inceput diversificarea cu dovlecel
Bună. Am început diversificarea cu rădăcină de pătrunjel.
Am inceput diversificarea cu albitura, patrunjel radacina, apoi am adaugat treptatpastarnac, telina, morcov, dovlecel…asa ne- a recomandat dna prof dr Evelina Moraru, Baietelul meu este un scump mofturos, nu ii place papa, nu deschide gurita…foarte greu gusta un pic….Mi-ar prinde tare bine aceasta carte, retetele aburite cred ca i-ar fi pe plac.
Felicitari pentru realizarea cartii!
Primul copil: morcov cu pastarnac. Delicios!
Al doilea copil, in curs de diversificare : morcov. Dupa 1 luna abia deschide gurita . Inainte de diversificare parea sa saliveze la ce mancam noi . 🙂
Abia aștept să am în mână cartea Izabelei 🙂
Am început cu morcov 🙂
Buna! Ne-ar fi de mare ajutor sa avem cartea, avem gemeni, (băiat și fata) și întâmpinam probleme la mâncare. Am început diversificarea cu morcov 🤗
CÂȘTIGĂTOAREA CONCURSULUI este STANCIU MIHAELA. Felicitări, am trimis mail pentru a te pune în legătură cu Izabela pentru livrarea premiului.