Intrucat Tudor pare in continuare sa reziste oricarui mod de servire a legumelor crude cu exceptia rosiilor cu usturoi (desi atat eu cat si sotul meu mancam salata la aproape orice masa si avem grija sa-i oferim si lui), am ales pe langa supa/ciorba/ tocanita si varianta de briose.

Briosele cu dovlecel sunt preferatele lui, nu lasa nici macar o bucatica in farfurie 🙂

Am folosit asa:

2 dovlecei mari

1 ceapa

1 morcov mediu

2 oua

1 bucata de branza telemea usor sarata (1 felie groasa de a proximativ 2 degete-dar voi puteti pune dupa gust)

3 linguri de porumb din conserva

Condimente: marar, oregano pt ca pe acestea le aveam in casa.

Putin ulei de masline pentru uns formele de briose

Am tocat in robot dovleceii, ceapa si morcovii si am pus totul intr-o strecuratoare pentru a elimina apa din dovlecei. Ca sa grabesc procesul am stors cu mana legumele tocate pt ca dovleceii proaspeti au multa apa.

Am pus apoi legumele intr-un bol si peste ele am adaugat restul ingredientelor si condimentele (branza am sfaramat-o in bucati mici). Am amestecat bine si cu o lingura am inceput sa umplu formele de briose unse cu putin ulei de masline in prealabil. Pentru a doza bine cantitatea de ulei eu folosesc o pensula. Le-am bagat in cuptorul incins la 180 grade si in aproximativ 25-30 minute au fost gata. Trebuie sa le urmariti sa fie coapte dar sa nu se arda pe margine.

Tudor adora sa le manance cu smantana 🙂 , sunt gustoase atat calde cat si reci. Este o reteta buna pentru pranz sau pentru cina iar daca aveti copii mai mari ii puteti ruga sa va ajute la pregatirea lor.

Pofta buna va doresc iar daca mai aveti retete pentru pacalit copiii 🙂 astept cu drag sa mi le impartasiti.

Sursa foto: arhiva personala

    • Sper să îi placă 🙂 Eu în brioșe am mai ascuns morcovi când Tudor nu suporta nici să-i vadă 🙂 Pentru 12 brioșe este rețeta, dar dacă îți este mai simplu, poți să modelezi chiftele, să le dai prin puțin pesment și să le pui pe hârtie de copt la cuptor. Dacă folosești forme de brioșe, poți și fără hârtie specială, doar să nu uiți să ungi puțin formele cu ulei. Spor!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *