M-am gândit să mai rup puțin rutina micului meu dejun obișnuit din ultimele săptămâni. După atâtea combinații între diferite cereale integrale cu iaurt și semințe, ouă peparate în mai multe feluri, tartine cu avocado și somon sau smoothie, am simțit nevoia să mai încerc și altceva.

Pentru că aveam cumpărată de ceva vreme o pungă de semințe chia, am hotărât să fac budincă. Problema mare e că n-am avut lapte vegetal, dar am zis totuși să încerc să le hidratez în apă. Pentru gust, am adăugat merișor, afine (din congelator) și un strop de miere.

Pentru o porție am folosit 3 linguri rase de semințe de chia, câteva bucăți de merișor, 3 linguri de afine, apă și 1/2 linguriță de miere.

Am pus seara semințele de chia și merișorul într-un pahar și am turnat deasupra apă, având grijă să nu umplu de tot paharul, pentru că semințele de chia își măresc volumul când se hidratează.

Am amestecat bine și le-am lăsat până a doua zi dimineață. La micul dejun am pus peste semințe afinele și mierea. Am amestecat totul și asta a fost.

A ieșit un mic dejun gustos, deși eu sincer prefer varianta de hidratare în lapte vegetal.

Semințele de chia sunt hrănitoare, conțin fibre, vitamine și minerale (ca idee, 100g semințe de chia conțin 631 mg de Calciu, față de 100g de iaurt care conțin 121 mg Calciu), proteine, acizi grași omega 3 și omega 6. Nu au un gust specific și asta le face ușor de combinat cu alte ingrediente, atât în rețete dulci cât și în rețete sărate. Până acum, eu le-am folosit exclusiv în variante dulci, le mai combin cu mere pe care le trag puțin la tigaie cu 1 linguriță de zahăr brut nerafinat.

Semințele de chia sunt și foarte sățioase și îmbunătățesc digestia. Da, știu, nu sunt autohtone, n-am crescut cu ele, însă eu sunt de părere că putem să le introducem în alimentația noastră.

Am avut parte de un mic dejun bogat în nutrienți și care mi-a cam ținut de foame până pe la 11.30, așa că dacă aveți nevoie e o idee rapidă, aceasta a fost. Puteți lua budinca și la birou dacă nu aveți timp să mâncați acasă, există recipiente cu capac pentru un transport ușor.

Poftă bună!

 

Dacă doriți să fiți la curent cu ultimele articole publicate pe blog, puteți urmări și pagina de Facebook aici

 

Sursa foto: arhiva personală

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.