Cărțile preferate ale lui Tudor

Nu-mi mai amintesc ce îmi citea mama când aveam 5 ani, îmi amintesc însă cu exactitate care erau cărțile mele preferate în școala generală: toate romanele scrise de Alexandre Dumas și Agatha Christie, Ionel Teodoreanu -La Medeleni, seria Melania, Rodica Ojog-Brașoveanu și Margaret Mitchell- Pe aripile vântului.

Când citeam Alexandre Dumas, îmi închipuiam că sunt un muschetar viteaz-niciodată o prințesă- că am spadă și mă lupt cu personajele negative. Învingeam de fiecare dată, bineînțeles.

Îmi aduc aminte că încercam să citesc în timp ce bunica mea îmi punea castronul cu ciorbă pe masă, și că mă certa că “la masă se mănâncă, nu se face altceva”. Mindful eating curat…

Îmi place să citesc. Cât apuc, uneori foarte mult legat de nutriție, alteori beletristică. Încerc să sădesc asta și în Tudor, citesc lângă el, ca să mă vadă. Nu știu cât contează exemplul personal, cert este că îi place să-i citesc. Are câteva cărți preferate și uneori i se pune pata pe una dintre ele și mă pune să o citesc și să o recitesc, până învață pasaje pe de rost.

Iată mai jos o listă cu preferatele sale din ultimul an:

Gloria și Unicornul magic este povestea unei fetițe care fuge de acasă în Ajunul Crăciunului, pentru că i se pare că părinții săi nu o mai iubesc și că toată atenția lor se îndreaptă asupra fratelui mai mic, născut prematur.

cărțile

 

Aventurile elefantului colorat îl atrag pe Tudor, îl amuză și îl distrează. Învață despre prietenie și ajutor.

cărțile

 

Mog este preferata lui, după cum se vede. Pisica dungată și poznașă este subiect de făcut povești la rândul nostru: Mami, ne jucăm de-a Mog?

cărțile

 

Unde a dispărut Pișpirel este o carte foarte simpatică despre apariția copiilor pe lume, pe care Tudor o iubește. A fost un cadou foarte apreciat, una dintre cărțile citite pe repeat.

cărțile

 

Supărarea lui Arthur este o carte despre furie și despre ce se întâmplă când lăsăm sentimentul acesta să ne cuprindă.

cărțile

 

Și astea-i plac mult, îl fascinează și corpul uman și adâncurile mării.

cărțile

 

CuMinte de Crăciun se numără printre ultimele achiziții, la fel, este pe repeat acum, pentru că băiețelul din poveste are un pat cu Superman. Și vrea și Tudor 🙂

cărțile

 

Pe cea de mai jos o va primi de la moș Nicolae în ghetuțe, este foarte frumos ilustrată și este o carte achiziționată după ce am văzut-o recomandată de Laura Frunză, în care am încredere.

cărțile

 

Sper ca dragostea de citit să se transmită cumva, deocamdată se pare că interes există 🙂

Copiilor voștri ce le place să citească?

 

Dacă doriți să fiți la curent cu ultimele articole publicate pe blog, puteți urmări și pagina de Facebook aici

 

Sursa foto: arhiva personală

 

(Visited 79 times, 1 visits today)

2 Comments

 1. Anca 07/12/2018 at 1:30 PM

  Cartile cu Elmer si cu Mog sunt si preferatele lui Mark, iar povestile cu Ema si Eric le stie aproape pe de rost.

  Reply
  1. Carmen Radu 07/12/2018 at 1:58 PM

   Să știi că și mie îmi plac mult cele cu Mog, pisica mi se pare foarte haioasă și seamănă cu una pe care am avut-o eu când eram copil 🙂

   Reply

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.