Cornuri cu făină integrală

Așa cum vă povesteam în postarea de acum două zile, Tudor a făcut o pasiune pentru cornul de la școală.

Primul lucru pe care l-am făcut când l-a primit, a fost să citesc eticheta. Eu am o problemă cu produsele care au zaharuri adăugate, așadar am avut o problemă și cu cornul. L-am și gustat, ca să știu despre ce vorbesc. Nu mi-a plăcut deloc.

Pentru că fascinația lui pentru corn a fost atât de mare, am decis să facem acasă cornuri cu făină integrală, iar la școală am optat să nu mai primim. Sunt convinsă că banii aceștia ar putea fi alocați către zonele din țară unde chiar este nevoie. Cred că sunt copii pentru care, pachetul de la școală cu corn+lapte sau corn+măr este  singura masă a zilei. Trist.

În fine, ca să revenim la oile noastre sau mai bine zis la cornurile noastre, trebuie să vă spun că de ele s-a ocupat soțul meu.

INGREDIENTE PENTRU CORNURI CU FĂINĂ INTEGRALĂ:

  • 210 g făină integrală
  • 110 g făină albă 650
  • 50 ml ulei de măsline
  • 10 g drojdie proaspătă
  • 1 linguriță rasă de sare
  • 200 ml lapte
  • oregano uscat

PREPARARE:

Într-un bol se amestecă drojdia cu laptele călduț și cu 1 linguriță de făină 650, până ce devine omogen totul. Se lasă “să se odihnească” cum spunea bunica mea, timp de 10 minute.

Se transferă apoi amestecul în bolul robotului de bucătărie, se adaugă sarea, uleiul și  făinurile. Se frământă timp de 6-7 minute cu ajutorul dispozitivului special pentru aluaturi (cel în formă de cârlig). Se acoperă bolul cu folie alimentară și se lasă la dospit o oră. După o oră, se scoate aluatul și se frământă manual timp de 2-3 minute. Se împarte în bucăți de aproximativ 50 g și se modelează după dorința fiecăruia 🙂

Soțul meu a ales o variantă de baton, care să semene cât mai mult cu cornul de la școală.

Se pune hârtie de copt pe o tavă și se așează cornurile, se acoperă cu un prosop de pânză și se mai lasă aproximativ 10 minute.

Între timp, se preîncălzește cuptorul la 180 g și se pune apă la fiert, într-o cratiță care poate fi băgată la cuptor. Când cuptorul s-a încins și apa a fiert,  se bagă și cratița cu apă în cuptor.

Înainte de a băga cornurile, se pune pe fiecare puțin oregano uscat. Se poate folosi însă orice plantă aromatică sau chiar chimen sau susan.

Se pun la cuptor pentru aproximativ 20 minute sau până se rumenesc, apoi se scot și se pun la răcit pe un grătar.

Noi le-am păstrat într-un săculeț de pânză, după vreo trei zile se mai întăresc, însă.

E, am făcut și cornuri cu făină integrală, important e că lui Tudor i-au plăcut. Este puțin de muncă la ele, dar soțul meu e convins că merită. La fel și eu 🙂

Poftă bună!

 

 

Consultanță:

https://carmenradu.ro/despre-mine/consultanta/

 

Dacă doriți să fiți la curent cu ultimele articole publicate pe blog, puteți urmări și pagina de Facebook aici

 

Sursa foto:arhiva personală

(Visited 801 times, 1 visits today)

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.