Folosesc des lintea în preparate, îmi place gustul ei și îmi place că este versatilă. Cel mai des fac supă cremă sau diferite tipuri de salate.

Lintea roșie este mai ușor de gătit și uneori reușesc să o opresc din fiert până să se deschidă boabele 🙂 Recunosc că nu stau nici eu 100% cu ochii pe aragaz, dar faptul că boabele sunt perfect rotunde sau nu, n-a fost o problemă pentru cei care au mâncat. Important este să fie fiartă.

Iată mai jos o rețetă simplă și rapid de făcut, pentru momentele de la finalul săptămânii când frigiderul s-a mai golit dar nu vrem totuși să ne stricăm zenul și să comandăm pizza 😉

( Apropo de asta, e foarte important să avem o cămară aprovizionată cu alimente de bază…)

Ca să revenim la subiect, iată ingredientele și modul de preparare pentru 4-5 porții de salată cu linte roșie, legume și bulgur:

  • 150 g linte roșie
  • 80g grâu bulgur
  • 4 fire de ceapă verde
  • 10 roșii cherry tăiate jumătăți
  • 1 castravete
  • 4-5 ridichi
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 2 linguri ulei măsline
  • zeamă de lămâie
  • sare

Am spălat bine lintea și am pus-o într-o oală la fiert, cu apă cât să o acopere de 2 degete. În aproximativ 15 minute a fost gata. Am fiert și bugurul în altă oală 10-15 minute până s-a înmuiat.

Am spălat și tocat legumele. După ce lintea și bulgurul au fiert, le-am pus la scurs într-o strecurătoare și le-am lăsat să se răcească. Le-am amestecat apoi cu legumele tocate și am asezonat cu sare, ulei de măsline, zeamă de lămâie. La final, am adăugat și pătrunjelul tocat și am amestecat totul.

A fost gata mai repede decât ar fi ajuns o comandă cu pizza și am avut o variantă de cină mai sănătoasă. Să nu înțelegeți de aici că noi nu mâncăm niciodată pizza. Mâncăm, dar mai rar și de preferat cu blat integral și cât mai puține ingrediente 🙂

Mai jos vă mai las o rețetă de salată cu linte scrisă acum vreo doi ani:

https://carmenradu.ro/retete/imi-place-lintea-astazi-salata/

Poftă bună!

 

Dacă doriți să fiți la curent cu ultimele articole publicate pe blog, puteți urmări și pagina de Facebook aici

Sursa foto:arhiva personală

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.