Ei bine, am decretat ziua de duminca ziua clatitelor in familia mea.

Pentru ca nu prea mai sunt prietena nici cu faina alba cum nu mai sunt nici cu zaharul rafinat de ceva vreme, am ales o reteta cu faina de hrisca si faina integrala.

Ies niste clatite absolut delicioase, hranitoare cu o usoara aroma de cocos.

Reteta suna asa:

-trei sferturi ceasca faina de hrisca

-un sfert ceasca faina integrala

-doua oua

-o ceasca si un sfert cu lapte

-un varf mic de lingurita sare Himalaya neiodata

-unt de cocos pentru prajit

Aluatul trebuie sa fie subtire si aproape lichid, daca mai este nevoie se mai poate adauga putin lapte.

Ceasca folosita pentru masurat este una obisnuita, de cafea.

Maestrul clatitelor este sotul meu, eu ma ocup doar de masurarea ingredientelor si de ungerea clatitelor cu magiun de casa sau de Topoloveni sau uneori mai fac umplutura cu branza de vaci, stafide si miere. Imi place sa gatesc, insa nu cred ca il voi putea concura vreodata pe sotul meu la intoarcerea clatitelor :).

Pentru mine este o reteta perfecta pentru micul dejun, cu carbohidrati buni, grasimi sanatoase si un pic de dulce fara zahar rafinat adaugat, pentru sotul meu este aroma de duminica, pentru Tudor este “papa bun”.

Pofta buna!

PS Astept cu multa curiozitate momentul in care Tudor va vrea sa pregatim impreuna clatitele…

 

 

Sursa foto:arhiva personala

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.