Imi aduc aminte si acum cand am gustat prima oara avocado acum multi ani…mi se parea ca suna exotic si interesant asadar am cumparat fructul verde cu asteptari mari in ceea ce priveste gustul.

Nu stiam la vremea respectiva cum trebuie sa fie un avocado copt si dupa ce l-am curatat si m-am luptat cu el sa-l feliez ( este destul de challenging sa faci asta cu fructul intreg fara coaja 🙂 ) m-am gandit ca imi voi desfata simturile cu o aroma nemaiintalnita. Surpriza! Gustul unui avocado crud mi s-a parut atunci fad si lipsit de personalitate lucru care m-a facut sa-l arunc direct la gunoi.

Daca as fi stiut atunci cate stiu acum despre aceasta minunatie a naturii si despre beneficiile ei…In fine anii au trecut, eu am mai capatat ceva experienta in ale bucatariei si nutritiei sanatoase si am redescoperit avocado la adevarata sa valoare.

N-o sa va scriu aici despre continutul de grasimi bune, vitamine, calciu, magneziu si fier ci despre versatilitatea sa in bucatarie.

Am descoperit ca poate fi combinat atat pentru a pregati o multime de salate delicioase, dulciuri raw si bineinteles celebrul guacamole. Am descoperit deasemeni ca este atat de “cameleonic” incat capata foarte bine gustul oricarei alte legume cu care este combinat.

A fost printre primele fructe pe care le-am folosit la diversificarea lui Tudor, l-am amestecat cu branzica de casa din lapte de capra iar apoi cu branza fagaras sau iaurt.

In seara aceasta avocado a fost prezent pe masa familiei mele preparat simplu, cu putina lamaie si sare de Himalaya intins pe crackers wasa integrali, alaturi de o salata de rosii cherry cu usturoi si putin ulei de masline.

Este incredibil de satios si hranitor si aduce organismului numai beneficii. Asadar, daca sunteti ca mine, ati gustat avocado crud si nu v-a placut, mai dati-i o sansa si folositi-l in salate, va spun cu drag ca merita 100%!

 

 

Sursa foto:arhiva personala

    • Iti multumesc pentru cuvintele frumoase si ma bucur daca iti plac retetele. Cred ca in ultima vreme fiul meu ma inspira sa gasesc cele mai sanatoase variante :). Te astept cu drag pe blog si in continuare!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.