Perfecțiunea fizică

După 1989 am învățat și noi ce înseamnă marketing adevărat. Reclame la TV, în reviste, pe panouri, marea majoritate a produselor prezentate de fete și băieți cu trupuri impecabile.

Păi cum să nu cumperi margarină, când vezi un Adonis la bustul gol, cu abdomenul sculptat, că întinde languros pe felia de pâine pseudo-mâncarea aia? Înseamnă că e bună, nu?

Cum să nu cumperi înghețata X când vezi o domnișoară superbă, cu un bronz auriu și niște picioare până’n gât că mușcă cu poftă din cornet? Mai că te gândești să-ți umpli congelatorul cu sortimentul ăla, că dacă o mănânci, sigur așa o să arăți ( să mă scuze iubitorii de înghețată, dar comparația asta mi-a venit în mine acum, dacă e vară…)

Ce vreau să vă spun este că am fost și suntem manipulați să credem că un trup perfect este cheia succesului. Sigur, veți zice că sunt statistici care demonstrează asta, că dacă arăți fizic bine, ai mai multe șanse de reușită. În viața personală și profesională.

Mda…o fi ceva adevăr și aici, nu zic nu. Dar pe bune că nu trebuie să ne raportăm la asta. Eu am făcut mulți ani parte dintre cei stresați de (im)perfecțiunea fizică. Și am dus-o din cură de slăbire în cură de slăbire. Yo-Yo was my middle name, cum spun englezii.

Pentru ce? Că n-aveam cum să arăt ca Cindy Crawford nici dacă mâncam jar, precum calul lui Făt-Frumos. Nu mi se lungeau picioarele ca ale lui Heidi (Klum) nici dacă aș fi făcut incantații. Vă spun eu, e nasol să treci așa prin viață…

Mi-a venit mintea la cap mai târziu și am înțeles așa:

  1. Perfecțiunea fizică, așa cum o vedem la TV/panouri publicitare, este obținută fără efort într-un procent foarte mic. În rest, s-a inventat photoshopul, manipularea greutății și a aspectului mușchilor prin consumul de apă ( Ha! Nu știu dacă pe asta o știați, dar da, se practică în lumea sportului de performanță și a modelelor înainte de ședințe foto), alimentație foarte controlată, ore multe, multe în sala de sport.
  2. Sexul vinde 🙂
  3. Nu-ți place ce vezi în oglindă dimineața? Nu-i nimic, poți schimba asta, dar respectându-ți limitele. Pentru tine. Nu te mai compara cu alții.
  4. Un singur lucru contează cu adevărat. Repetă după mine: să fiu sănătos! Asta înseamnă o greutate în parametri normali pentru vârsta și înălțimea ta, înseamnă să nu gâfâi dacă alergi 50 m după autobuz sau dacă urci trei etaje pe scări.
  5. Să fiu sănătos înseamnă să-i dai corpului ce are nevoie: hrană de calitate, odihnă, mișcare. Și un pahar de vin, paste sau o înghețată din când în când 🙂

Cât despre mine, da, am un abdomen plat, dar cu zona centrală a corpului n-am avut niciodată probleme. Nu am picioare subțiri de fotomodel, dar sunt ceva mai tonifiate decât acum 10 ani, sportul își spune cuvântul. E loc și de mai bine. Am și celulită pe ici pe colo, că asta e. Sunt însă împăcată cu mine. Am învățat să mă plac așa cum sunt, cu tot cu celulita de pe fund.

Cam așa cred eu că stă treaba cu perfecțiunea asta fizică, voi ce părere aveți despre subiect?

 

Citește și:

https://carmenradu.ro/nutritie-eu-si-copilul-meu/singura-dieta-cu-care-sunt-de-acord/

https://www.cristinaotel.ro/10-lucruri-pe-care-le-fac-pentru-mine-vara-asta/

 

Dacă doriți să fiți la curent cu ultimele articole publicate pe blog, puteți urmări și pagina de Facebook aici

Sursa foto: Pixabay

 

(Visited 47 times, 1 visits today)

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.