Mousse de dovleac

Am sărbătorit Ziua Internațională a Alimentației pe 16 octombrie, cu ateliere în grădinițe. De fapt, m-am întins pe toată săptămâna, cu drag și spor alături de cei mici.

Am ales ca temă dovleacul, am povestit cu copiii despre el, și am pregătit un mousse la care am adăugat iaurt, scorțișoară, puțină miere și stafide.

Eu testez toate rețetele pe care le propun la ateliere, mă interesează ca cei mici să  învețe despre valoarea nutritivă a ingredientelor pe care le folosesc, să învețe să utilizeze corect cuțitul și restul instrumentelor de gătit, dar să le și placă ceea ce pregătesc.

Zis și făcut, eu am vorbit, ei au lucrat și pentru că am primit solicitări, iată și rețeta mai jos:

Pentru o porție de adult:

200 g de dovleac fiert la aburi (prefer aparatul cu aburi în loc de varianta clasică fiert în apă. În primul rând legumele își păstrează mai bine aromele și proprietățile, iar în al doilea rând nu se îmbibă cu apă)

1 vârf de linguriță de scorțișoară

miere după gust (dacă dovleacul este dulce, nu aveți nevoie de mai mult de 1/2 linguriță rasă de miere, poate nici pe aceea, dar puteți pune câteva picături de decor)

2 linguri de lapte vegetal fără adaos de zahăr

câteva stafide

2 biscuiți integrali

2-3 linguri de iaurt

Dovleacul fiert îl puneți în blender și îl amestecați cu scorțișoara și laptele vegetal.

Biscuiții îi zdrobiți și îi așezați pe fundul unui pahar, ei vor forma baza. Peste biscuiți așezați crema de dovleac, apoi iaurtul și la final stafidele și mierea.

Este foarte simplu de făcut, dacă exclud timpul de fierbere al dovleacului, totul durează maxim 5 minute.

Dovleacul se împacă foarte bine și cu ghimbirul și nucșoara, așadar dacă doriți să fie mai aromat preparatul, puteți adăuga și un vârf de linguriță de ghimbir ras și un praf de nucșoară. Eu nu le-am folosit la atelierele cu copii, am preferat doar scorțișoara.

Despre dovleac, numai de bine. În afara faptului că putem consuma totul, mai puțin coaja, vă mai spun că este bogat în vitaminele A, C, E și vitamine din complexul B. Conține și minerale: cupru, calciu, potasiu și fosfor iar semințele sunt bogate în fibre și acizi grași nesaturați.
Rețetele care pot fi preparate din dovleac sunt multe, de la simplul dovleac copt, la plăcintă, supă-cremă, tartă, paste, piure, garnitură la friptură sau chiar pâine.

Poftă bună vă doresc și profitați de dovleac în toamna asta, sigur găsiți o rețetă pe placul vostru!

 

 

Dacă doriți să fiți la curent cu ultimele articole publicate pe blog, puteți urmări și pagina de Facebook aici

 

Sursa foto:arhiva personală

(Visited 284 times, 1 visits today)

4 Comments

  1. Ioana Marinescu 20/10/2017 at 5:31 AM

    M-am, suna bine, cred ca încercăm și noi. Ana era prietena cu dovleacul pe când era bebe, dar acum nu prea îl mai gusta. Poate o conving asa

    Reply
    1. Carmen Radu 20/10/2017 at 6:17 AM

      Ana e mai mare, poți folosi și nucșoară și ghimbir, schimbă bine gustul 🙂 Spor!

      Reply
  2. Adina 20/10/2017 at 2:57 PM

    Super! O sa incerc si eu dupa ce ma aprovizionez cu dovleac 🙂

    Reply
    1. Carmen Radu 20/10/2017 at 3:46 PM

      Spor la cumpărături! Sper să găsești unul dulce și aromat 🙂

      Reply

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.