Linte în două feluri: pastă tartinabilă și chiftele

Vă spuneam că lintea este sursa mea preferată de proteină vegetală. Am folosit-o mult în ultima vreme, iar rețeta de mai jos este tot un fel de 2 în 1, o să vedeți de ce…

INGREDIENTE

  • 270 g linte roșie
  • 1 morcov
  • 1 ardei kapia
  • 1 ceapă roșie
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 ou
  • 3 linguri făină de quinoa
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare, piper, boia dulce

 

PREPARARE

Am pus lintea la fiert în apă cu sare, până s-au desfăcut puțin bobițele. Am scurs-o într-o strecurătoare și am lăsat-o la răcit.

Am curățat și am dat morcovul pe răzătoarea fină. Am tocat ardeiul kapia, ceapa și pătrunjelul cât de mărunt am putut (am preferat să toc la cuțit, n-am mai montat robotul).

După ce s-a răcit lintea, am pasat-o cu blenderul, apoi am amestecat-o cu ajutorul unei linguri cu restul legumelor. Am asezonat cu sare, piper și boia.

chiftele

Dacă ne oprim la acest stadiu, vom avea o pastă tartinabilă cu textură crocantă, numai bună de întins pe pâine cu maia, pe crackers sau pe lipie și de mâncat alături de salată.

Dacă adăugăm ou și făină de quinoa, trecem la felul următor: chiftele de linte și legume la cuptor.

Preîncălzim cuptorul la 180 g.

Peste pasta de linte și legume se pun 3 linguri de făină de quinoa și un ou bătut. Amestecăm bine totul până se omogenizează, apoi cu mâinile formăm chiftele. Într-o tavă punem hârtie de copt, iar pe hârtie 1 lingură de ulei de măsline. Avem grijă să întindem uleiul cu ajutorul unei pensule, el va preveni lipirea chiftelelor de hârtie.

Punem chiftelele pe tavă și băgăm la cuptor pentru 35 minute. După 20 de minute, le întoarcem cu ajutorul unei spatule.

Chiftelele se servesc alături de salată, un sos cu iaurt și usturoi și 1 felie de pâine (integrală)/crackers, dacă doriți. Pot fi luate și la pachet sau mâncate la cină.

Iată cum poți să obții două preparate cu aproximativ aceleași ingrediente. Gustul este puțin diferit, un lucru bun pentru cei care nu prea vor să mănânce același fel de 2-3 ori. Atât pasta cât și chiftelele se pot păstra la frigider.

Poftă bună!

 

Consultanță:

https://carmenradu.ro/despre-mine/consultanta/

Citește și: https://carmenradu.ro/retete/ardei-umpluti-cu-linte-hrisca-si-branza-feta/

 

Dacă doriți să fiți la curent cu ultimele articole publicate pe blog, puteți urmări și pagina de Facebook aici

 

Sursa foto:arhiva personală

 

(Visited 19 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. Roxana P. 03/05/2020 at 7:55 PM

    Bună. Super fain blogul tau! Felicitari!
    Pentru aceasta reteta, as vrea sa folosesc faina de cocos. Crezi ca ar merge?
    Mersi

    Reply
    1. Carmen Radu 04/05/2020 at 8:46 AM

      Bună, mulțumesc, mă bucur dacă ai găsit informații interesante pe blog! Eu n-am făcut cu făină de cocos, dar mă gândesc că ai putea încerca.Singura problemă este că ea absoarbe foarte mult lichid și e posibil să mai fie nevoie să adaugi tu puțin (poate apă), ca să obții textura lipicioasă să poți forma chiftele. Dacă nu va fi suficient de lipicioasă, chiftelele se vor sfărâma. Eu zic să o iei din aproape în aproape și să încerci să mai adaugi lichid. Spor!

      Reply

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.