Luni începem un nou an de grădiniță. După două luni de vacanță cu noi și cu bunicii, după alergat pe coclauri pe la Brașov, hopa! s-a făcut 1 septembrie. Nu mai stau să mă întreb unde a zburat anul ăsta, că n-are sens, dar mă întreb cum va fi noul an de grădi.

Aștept iarăși cu emoții pentru că am început să-l pregătesc pe Tudor, să-i explic că vacanța aproape s-a terminat, dar nu pare deloc încântat de ideea de a reveni la program. Adică omu’ zice da, îi este dor de colegi dar se bosumflă imediat și atitudinea i se schimbă.

 

Ne-au rugat cei de la grădiniță să le trimitem pe mail 6 poze din vacanță, vor să facă un colaj cu toți copiii. Ideea mi s-a părut tare faină și aseară am stat să alegem împreună ce poze să trimitem. Și-a reamintit pe unde am fost, am râs, ne-am distrat și apoi la final iarăși s-a întristat puțin.

Și mă tot întreb, oare o vom lua de la capăt ca anul trecut? La noi adaptarea a durat ceva și a fost cu strigături în final, deși am încercat și adaptarea blândă. Pur și simplu varianta asta n-a funcționat.

M-am gândit, citind articolul scris de Roxana Dulgheru Petcu să încerc să aplic treaba cu cumpărăturile pentru grădiniță. Că tot ne mai trebuie una și alta, măcar mergem împreună să-și aleagă el. Pe listă este și o jucărie nouă de somn, numai să-l găsim pe Pisoi din Eroi în pijamale (apropo, dacă știți unde pot găsi personajul cu pricina și la un preț rezonabil, nu cât două cine în oraș, aștept recomandări).

De vreo săptămână întorc problema cu revenitul la grădiniță pe toate părțile și mă tot întreb dacă nu cumva o parte din ea este la mine. Poate nu știu cum să-mi gestionez emoțiile și Tudor simte treaba asta. Nu încerc să proiectez gânduri negative, încerc să îmbrac totul într-o poveste, discutăm despre lucrurile noi pe care le-a învățat anul trecut, despre faptul că își va revedea colegii, dar tot mă tem că se va lăsa cu plânsete în primele zile.

Voi cum procedați? Copiii voștri se bucură că se întorc la grădiniță? Cu revenirea la școală este la fel?

Vă las mai jos și o selecție de articole și un film care abordează tema începutului grădiniței sau școlii, am găsit în ele multe idei interesante. Eu sper ca pentru noi, ziua de luni să treacă ușor…

Ruxandra Luca și Gabriela Maalouf au un reportaj pe tema începerii școlii, îl puteți vede aici

Cristina Oțel

Mama pe toc

Ana Nicolescu

Lucia Radu Simota

Un soi de blog

Sunt pitic

Andreea Arsene

Mama pentru doi

Jurnalul copilului

Mami și copilul

Jurnalul fericirii

Sunt mamă

Talente de năzdrăvani

 

Dacă doriți să fiți la curent cu ultimele articole publicate pe blog, puteți urmări și pagina de Facebook aici

 

Surse foto: Pixabay și arhiva personală

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.