Pentru că n-am timp să gătesc în fiecare zi, de regulă duminica dedic două ore acestui proces, să fiu sigură că măcar două-trei zile din săptămâna următoare sunt acoperite.

Ieri am făcut o supă cremă, piept de curcan cu ierburi la cuptor și legume coapte tot la cuptor.

Mă gândeam cât de diferită e viața în bucătărie acum, cu atâtea ustensile care îți ușurează munca, și o să vă scriu mai jos ce nu-mi lipsește mie din bucătărie. În afară de cuptor, bineînțeles, dar pe el nu-l pun la socoteală, consider că vine la pachet cu bucătăria.

O să vă spun totuși că el, cuptorul, este unul dintre aparatele mele preferate, de el mă folosesc foarte, foarte des. Asezonez, pun ce am de pus în tavă și pa! Ne mai vedem din când în când, nu trebuie să-l păzesc cum se întâmplă în general cu o cratiță de pe aragaz.

În afară de cuptor, iată ce nu-mi lipsește din bucătărie:

  • Oala sub presiune

Este absolut genială și reduce mult timpul de gătire. În plus, pentru cine are norocul să facă rost și de carne de la țară, de la găini/alte orătănii alergate prin ogradă, este un instrument vital. Știm cu toții cât de greu fierbe carnea lor…

  • Blenderul de mână

Dacă vă place supa cremă, știți că este indispensabil. Eu îl mai folosesc și pentru piureuri fine de legume.

  • Robotul de bucătărie

Toacă, mărunțește, rade, amestecă, face aluat, dacă are și blender face și smoothie etc. Îl folosesc atunci când am nevoie de legume tocate mărunt pentru chifteluțe, când fac salată de varză, când pregătesc brioșe sau alte dulciuri.

  • Aparatul pentru fiert la aburi

Eu am aparat electric cu două rânduri de site, ceea ce e fain pentru că pot face și carne și legume în același timp. În plus, gătitul la abur este sănătos, se păstrează mult mai bine vitaminele și mineralele din unele alimente. Cel mai des îl folosesc pentru pește cu diferite garnituri.

Îmi place că funcționează cam după principiul cuptorului, așez mâncarea, setez timpul și aștept să se facă, fără să mai intervin în vreun fel. Cred că îl am de vreo 7-8 ani, a fost una dintre cele mai bune investiții. Da, mâncarea la abur poate fi gustoasă, nu trebuie să semene cu cea de spital, totul stă în condimente și în sosuri.

  • Mojarul de piatră

Am învățat în timp cum să dau gust mâncării cu ajutorul semințelor, așadar mojarul îmi este de mare ajutor.

  • Mașina de spălat vase

Până să îl am pe Tudor, am considerat-o un moft. Ha! Nu este deloc așa. Consumă mai puțină apă decât o făceam eu când spălam de mână, iar despre timpul câștigat nu mai vorbesc. Noi avem un model mic, pentru 6 seturi de farfurii, dar au loc și oale și cratițe.

Pe lista mea ar mai intra și alte mărunțișuri: peelerul, tăvi de diferite dimensiuni, forma de brioșe, forma de prăjitură cu margine detașabilă, tocătorul de lemn, un set bun de cuțite.

La voi în bucătărie cum e? Care sunt instrumentele voastre preferate de gătit?

 

 

Dacă doriți să fiți la curent cu ultimele articole publicate pe blog, puteți urmări și pagina de Facebook aici

Sursa foto: Pixabay

 

 

  1. Buna Carmen,as adauga la lista ta mașina de paine(care face doar aluat pe unele programe și care e foarte utila pt mine) și un crockpot(studiez ofertele sa cumpăr unul)care mi se pare foarte util.Ce aparat de fiert la aburi folosești?Multumesc.

    • Bună. Da, și mașina de pâine e o idee iar cu crockpotul cochetez și eu. O să mă gândesc până la Black Friday dacă investesc în unul. Aparatul meu cu aburi este de la Brown, dar este un model vechi, de acum 8 ani cel puțin. Văd că rezistă deocamdată.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.