Am reusit! Tudor a mancat broccoli 🙂 Adica am mai incercat pana cum, dar era scuipat cu brio…

Reteta o am de la o prietena, tarta a iesit foarte gustoasa, iata mai jos cum am procedat:

Ingrediente:

1 cana si jumatate faina integrala

150g unt rece

Un praf de sare

putina apa rece

300g somon

400 g smantana 12% grasime

3 oua

100 g branza de capra

cateva buchetele de broccoli

Ierburi aromatice: oregano, busuioc

 

Am amestecat faina cu untul pana s-au omogenizat, apoi am pus putina sare si putina apa pentru a se lega aluatul.

L-am invelit intr-o folie alimentara si l-am pus la frigider pentru 30 minute.

Intrucat am cumparat somon crud (reteta se poate face si cu somon afumat), l-am pus in teflon dupa ce in prealabil l-am condimentat cu oregano si busuioc si l-am uns cu putin ulei de masline. L-am asezat intai cu pielea in jos si cand s-a colorat putin l-am intors. Nu l-am lasat mai mult de 2-3 minute asa ca la mijloc era inca putin crud. L-am lasat sa se raceasca apoi am indepartat pielea si l-am rupt bucatele. Intre timp am pus o oala cu apa la fiert, cand apa a clocotit am scufundat buchetelele de broccoli. Nu trebuie sa fiarba mult, doar sa se inmoaie putin buchetelele. Cred ca 5-6 minute ajung, recunosc aici am omis sa ma uit la ceas 🙂 . Le-am scurs apoi si le-am lasat sa se raceasca.

Am dat drumul la cuptor la 200 grade.

Am scos aluatul din frigider dupa 30 minute, am presarat faina pe blatul de lucru si l-am intins cu sucitorul. Trebuie sa va spun un lucru important, faina integrala nu se leaga asa de bine ca faina alba asadar blatul se cam lipea de masa sau de sucitor. Am reusit insa pana la urma sa-l mut in tava, mai cu lipeli pe ici pe colo, dar pana la urma, nu prea conteaza cum arata fundul tartei… 🙂 . Sa nu uit, pe fundul tavii am pus hartie de copt. Prietena mea m-a sfatuit sa pun in tava peste aluat alta hartie de copt si sa presar boabe de fasole uscata ca sa fie ceva greu apoi sa dau aluatul la cuptor, cum insa eu nu am avut fasole in casa am intepat aluatul cu o furculita din loc in loc si l-am bagat asa vreo 5-8 minute la 200 grade. Nu si-a modificat structura, l-am lasat doar cat sa prinda putina crusta (puteti sa verificati scotand tava din cuptor si apasand putin aluatul cu degetul)

Intre timp, am batut ouale si le-am amestecat cu smantana, am condimentat cu sare si ierburi aromatice. Am scos aluatul din cuptor, am pus peste el buchetelele de broccoli, somonul, branza si amestecul de smantana cu ou si am mai bagat la cuptor la 180 grade de data asta pentru 35-40 minute.

Am asteptat cu inima mica reactia tanarului domn, de regula la broccoli era” Nu-mi place, e urat! E prea verde! (desi fasolea este la fel de verde dar, se pare ca este comestibila) Are coada! “sau era direct scos din farfurie si pus pe masa insa acum am inregistrat o victorie la 0 🙂 . M-am simtit ca Wawrinka cand a castigat US Open 🙂 . Pofta buna va doresc!

 

 

 

Sursa foto:arhiva proprie

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *