REȚETE

Tarta cu dovleac

Pentru ca este sezonul lui si pentru ca este extrem de bogat in nutrienti si foarte versatil, am trecut pe lista de cumparaturi si dovleacul. Nu eram prea hotarata ce sa fac cu el, supa crema, paste sau placinta asa ca tot cautand pe internet dupa inspiratie, am gasit aici o reteta interesanta.

Cum tartele sunt favoritele mele poate si pentru faptul ca nu mai au un al doilea strat de aluat deasupra, m-am apucat cu drag si spor de treaba.

Am modificat putin reteta originala amestecand faina integrala cu cea alba si am inlocuit zaharul cu mierea.

Iata ce am folosit eu mai exact:

Aluat

150 g faina integrala

100 g faina alba

120 g unt

2-3 linguri lapte rece

1 lingura de miere

1 praf de sare

Compozitie

2 kg dovleac de pacinta

2 oua

1 lingurita de scortisoara

200 g lapte pentru cafea (12% grasime)

Miere dupa gust (nu cred ca au fost mai mult de 3 linguri, am avut noroc cu un dovleac foarte dulce)

Am curatat (ma rog, a curatat domnul casei 🙂 ) dovleacul si l-a taiat bucati de aproximativ 2 cm. L-am pus intr-o cratita cu apa la fiert. Cand a fiert suficient (intra furculita usor in el) l-am scos din cratita si l-am lasat sa se raceasca. Intre timp am preparat aluatul amestecand faina cu untul, sarea, mierea si laptele apoi am lasat la frigider aproximativ 1 ora.

Cat aluatul a stat la frigider, dupa ce s-a racit dovleacul, l-am pasat cu blenderul si l-am amestecat apoi cu restul ingredientelor: oua, scortisoara, laptele pentru cafea si mierea. Am pornit cuptorul la 180 de grade. Am scos aluatul si l-am intins apoi l-am asezat intr-o forma de tarta iar peste el am pus compozitia. Am lasat cum scrie in reteta originala 50 de minute la cuptor, iar apoi am scos tarta si am lasat-o la racit.

Nu mai incercasem pana acum combinatia aceasta de dovleac cu scortisoara si recunosc ca mi s-a parut geniala. Este relativ usor de facut si destul de usor de mancat 🙂 si poate fi un desert savuros pentru copii dar si pentru adulti. Daca punem la socoteala si faptul ca este foarte bogat in vitamina A dar si in C si E avem un adevarat cocktail de antioxidanti.

Pofta mare sa aveti!

 

 

 

Sursa foto:arhiva personala

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *