Ieri seară, în cadrul atelierului de la Zarva, m-am întâlnit cu una dintre cititoarele blogului. M-am bucurat tare mult să o cunosc și am avut și timp să stăm să povestim puțin despre alimentația copiilor.

Pentru că micul dejun este important pentru cei mici și pentru că tot i-am povestit mămicii despre porridge, am și preparat azi dimineață, ca să pot scrie rețeta.

Ingrediente pentru 2-3 porții:

1 cană mare de fulgi simpli de ovăz

3 căni de apă/lapte vegetal/animal

1 praf de sare

Topping: scorțișoară și/sau stafide, merișoare, banane, gem de fructe

Porridge-ul se prepară foarte simplu, dar trebuie să stăm lângă el și să amestecăm, cam ca la mămăligă. Punem fulgii de ovăz, praful de sare și apa într-o cratiță la foc mediu și când amestecul începe să clocotească, dăm focul mic și amestecăm.

Mult, până când lichidul este complet absorbit și totul începe să arate cum arată compoziția de colivă. Altă comparație mai potrivită n-am găsit, mă iertați.

Toppingul ține de imaginația fiecăruia, putem pune scorțișoară, nuci, mere caramelizate, banane, puțin gem, sau chiar un sos de fructe de pădure (și acesta este simplu de făcut, punem fructe de pădure într-o tigaie și deasupra puțin zahăr nerafinat și lăsăm să fiarbă până scade și capătă consistența de sos).

Dacă folosim lapte vegetal sau animal, nu mai este nevoie să adăugăm zahăr sau miere, va fi suficient de dulce. Dacă folosim apă, atunci gustăm și vedem, părerea mea este că nu e nevoie de îndulcitori, mai ales dacă punem un topping mai dulce.

Porridge poate fi un mod bun de a încerca să facem trecerea de la cereale procesate, bogate în zaharuri adăugate, la cereale mai simple, cum ar fi fulgii de ovăz.

Ovăzul este bogat în vitamine (în special carotenoizi, vitaminele B1 și B9), minerale (conține cantități mari de potasiu, fosfor și magneziu) și fibre benefice pentru tranzitul intestinal.

Poftă bună!

 

Dacă doriți să fiți la curent cu ultimele articole publicate pe blog, puteți urmări și pagina de Facebook aici

Sursa foto: Arhiva personală

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *