Ieri dimineață ne-am gândit să pregătim un mic dejun puțin altfel. Mâncăm ouă de câteva ori pe săptămână, de regulă fierte sau omletă, dar de data asta le-am preparat în alt mod: combinate cu legume și brânză de capră și puse la cuptor în forme de brioșe.

Ingrediente pentru 5 brioșe:

4 ouă

1 mână de frunze de spanac tocat-am găsit în piață spanac proaspăt

4-5 roșii cherry

1 felie de brânză

1/2 ardei capia tocat mărunt

busuioc, oregano, boia dulce, sare, piper

puțin ulei de măsline

Înainte să încep să pregătesc ingredientele, am dat drumul la cuptor la 180 de grade. Am bătut ouăle și am adăugat peste ele condimentele, apoi am tocat mărunt legumele și am ras brânza. Brânza am adăugat-o tot peste ouă.

Am uns cu ajutorul unei pensule fiecare formă de brioșă cu puțin ulei de măsline. Am pus întâi spanacul tocat, apoi roșii, ardei și am turnat la final amestecul de ouă cu brânză.

Am băgat la cuptor și nu mă întrebați cât au stat, că zău că nu știu. Le-am urmărit să devină aurii. Partea amuzantă e că se umflă ca niște brioșe clasice din aluat, așa că aveți grijă să nu umpleți fiecare formă fix până la margine.

Cred că ar mai fi mers și puțină ceapă în compoziție, dar domnia sa mezinul familiei, n-a avut chef de ceapă în brioșe, așa că n-am mai folosit.

Este prima dată când încerc varianta asta de ouă la cuptor, Tudor a fost tare încântat de ea. Se face destul de repede, este dacă vreți, o altfel de frittata.

Partea bună este că puteți strecura în ea diferite legume, pentru copii poate fi o variantă interesantă de a mânca ouă.

Poftă bună!

 

Dacă doriți să fiți la curent cu ultimele articole publicate pe blog, puteți urmări și pagina de Facebook aici
Sursă foto: arhiva personală

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *