REȚETE

Culori in farfurie

Trebuie sa recunosc ca imi place foarte mult cand reusesc sa pregatesc o mancare vesela dar si gustoasa. De data aceasta am experimentat o salata cu rodie desi pana acum o folosisem rar, doar la smoothie sau ca si topping pentru un desert.

Este un fruct destul de greu de curatat, eu n-am reusit sa aplic pana acum nici sfaturile lui Jamie Oliver, nici altele gasite pe net in ceea ce priveste extragerea micilor bobite din casuta lor, asadar blatul de lucru si faianta arata intotdeauna ca dupa o batalie sangeroasa…

In fine, trecand peste acest mic impediment, am reusit sa pregatesc o salata super gustoasa in care am pus asa: spanac baby, ceapa rosie, rosii cherry, o mana de caju si cateva bobite de rodie. Pentru sos am combinat o lingura de ulei de masline cu otet balsamic si putina sare si piper.

A fost de altfel si prima intalnire a fiului meu cu acest fruct si rezultatul a fost pozitiv 🙂 , nu a facut alergie si i-a si placut gustul. Din pacate insa, este un fruct destul de scump, o singura bucata costa cam cat un kg de portocale din Spania si probabil este destul de putin consumat de catre noi toti.

Ca si bonus, rodia are proprietati extraordinare, fiind bogata in antioxidanti, vitamine (in special A, B, C, E si K) si minerale (calciu, fosfor, potasiu, fier). Este folosita cu succes si in industria cosmetica datorita proprietatilor antiageing.

Voi in ce retete mai folositi rodia?

 

 

Sursa foto:arhiva personala

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *