V-am mai povestit aici despre retetele de prajituri pe care le gaseste soacra mea pe internet sau le ajusteaza pentru Tudor astfel incat sa fie suficient de gustoase dar sa contina mai putin zahar.

De data aceasta Buni a pregatit o prajitura dupa o reteta dintr-un caietel al ei, o reteta in care a inlocuit faina alba cu cea integrala si zaharul alb cu cel brut iar cantitatea de zahar utilizat a injumatatit-o. O sa vedeti si reteta originala, pe vremuri nu se gasea unt prea usor…

carnet-buni

Prajitura se numeste Rodica, va scriu ce a folosit Buni si in paranteza cantitatile originale ca sa le stiti si pe acelea.

Blat:

375 g faina integrala (original faina alba)

80 g zahat brut (original 150g zahar alb)

200 g unt (original margarina)

1 lingurita amoniac

Coaja de lamaie

 

Compozitie:

120 g zahar brut (original 240g)

4 oua

180 g nuca macinata

1 lingurita de scortisoara

Magiun de prune facut in casa

 

Aluatul se pregateste amestecand faina cu untul si cu restul ingredientelor si se baga la frigider 30 minute. Intre timp se pregateste compozitia, se bat ouale cu zaharul apoi se amesteca scortisoara si nuca. Se scoate aluatul din frigider se intinde cu sucitorul si se pune intr-o tava. Deasupra se unge cu un strat de magiun si peste acesta se toarna restul compozitiei. Se baga la cuptor aproximativ 45 minute la 180 grade, dar se verifica din cand in cand. Prajitura este gata cand deasupra s-a format crusta si s-a rumenit putin.

Pontul lui Buni: prajtura trebuie taiata a doua zi, pentru a permite crustei de deasupra sa se umezeasca putin de la gem, altfel se crapa.

Pofta buna!

 

 

Sursa foto:arhiva personala

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *