Una dintre retetele mele favorite este cea de briose cu faina integrala, reteta pe care incerc sa o imbunatatesc in permanenta spre bucuria lui Tudor si a prietenilor mei. A prietenilor mei, pentru ca am ajuns la concluzia ca cele mai bune dulciuri sunt cele pe care le imparti cu prietenii ­čÖé asa se mai distribuie si din caloriiÔÇŽ

Iata reteta mai jos, glazura am facut-o pentru prima data si a fost foarte apreciata.

Pentru 12 briose:

300g faina integrala

2 banane mari foarte coapte

1 lingurita praf de copt

1 varf de lingurita bicarbonat de sodiu

100 g zahar de cocos

280 ml iaurt sau lapte batut

1 ou mare batut putin

75 g ulei masline/cocos

 

Pentru glazura

1 cutie crema de cocos

1 cutie branza mascarpone

zeama de la ┬Ż lamaie

putina miere dupa gust(nu stiu exact cat am pus, cred ca 2 lingurite, am pus cate putin si am gustat pana mi s-a parut suficient de dulce)

zmeura pentru decor

 

Am pornit cuptorul la 180 grade si am pus hartie de briose in formele speciale, apoi am zdrobit bananele cu furculita. Am amestecat toate ingredientele uscate intr-un bol si in mijloc am turnat oul, laptele batut, uleiul si bananele. Am amestecat foarte bine apoi am pus compozitia in forme. Am lasat la cuptor aproximativ 30 minute. Poate dura mai mult sau mai putin depinde de cat de coapte sunt bananele. Cel mai bine este sa le scoateti din cuptor cand trec testul scobitorii.

Le-am scos si le-am pus pe un gratar la racit.

Crema am preparat-o astfel: am amestecat cu mixerul crema de cocos cu branza mascarpone, zeama de lamaie si mierea apoi am pus-o intr-un bol la frigider.

Briosele le-am ornat cu crema exact inainte sa le servesc iar boabele de zmeura au fost proaspat culese din gradina :).

Au fost excelente la micul dejun a doua zi dar si cadoul perfect pentru prieteni dragi. Noroc ca lui Tudor i-am dat sa manance cu masura altfel nu am mai fi avut ce duce cadou ­čÖé

 

 

 

 

Sursa foto:arhiva personala

    • Buna! Da, am ╚Öi o variant─â vegetal─â: 2 cani de f─âin─â integral─â, 2 banane mari foarte coapte, 1/2 linguri╚Ť─â bicarbonat, 1 linguri╚Ť─â praf de copt 1 linguri╚Ť─â scor╚Ťi╚Öoar─â,1 cana lapte vegetal de orez, cocos, etc, zahar brut dupa gust, meri╚Öoare uscate sau afine. Amesteci ingredientele uscate ├«ntr-un bol, pasezi bananele cu furculi╚Ťa si apoi amesteci totul cu laptele vegetal. La final pui meri╚Öoarele. Pui ├«n forme de brio╚Öe ╚Öi bagi la cuptorul pre├«ncalzit la 180 g. La╚Öi cam 10 minute apoi mai scazi putin temperatura ╚Öi dupa 20 de minute verifici cu scobitoarea dac─â sunt gata. Poft─â bun─â! ­čÖé

Las─â un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *